farmorheladan

Senaste inläggen

Av Gun-Britt Svensson - 1 mars 2017 18:42

Hejsan!! Nu var det ett tag sen jag satt här och printade ner lite bokstäver. Ska försöka få till lite men det har väl inte hänt så mycket.

     Som vanligt jobbar jag på Hedemora VC cirka 2 dagar i veckan, men inte denna vecka. I söndags kom Peter, Astrid och Vilgot hit för Peter skulle sätta in belysning i vårat vitrinskåp i köket det blev sååå bra! De stannade en stund för det var inte gjort i nafs! 

      Vi är så nöjda nu när allt är klart!!

Susanne kom in till oss en stund efter jobbet idag så vi satt och snackade lite sen hjälpte hon mig med en grej på datorn. Det gick ju bra det där Sussie nu är det grejt!!

 

 

 

                   Snart får vi ut leta vårblommor!!

 

 

                                    Hejsvejs!!

    

         

 

ANNONS
Av Gun-Britt Svensson - 19 februari 2017 11:53

Hej igen!! Börjar nästan få lite vårkänslor då solen visar sig varje dag. Februari har varit en sån varm månad som annars kan innehålla en köldknäpp, nåt knas är det nog allt! Det har ju varit lätt att klä sig i vinter man har sluppit långkallsingar det tycker jag varit skönt! Snöskottning har det inte blivit mycket av heller (ännu vem vet). Bara det inte blir mycket regn i sommar istället det vore inte trevligt!! 

    Men som det är nu kommer nog snart någon visa upp första vårblomman i tidningen. Promenerar nästan varje dag någon km, vill gärna röra på mig och nu behöver jag inte halka heller. 

    Fick upp frukost imorse av Leif det smakade jättegott, han sitter nere och kikar på skidor på TV.

    Ska nog ta mig en tur nu medans solen är varm.


 

 

Jag och Leif härom dagen. När vi åker över Siljan som är på båda sidar. Titta vilka vackra frostiga träd!!

 

 

Skulle upp och titta hur det blev då 10 STORA träd tagits ner på tomten. De måste göras ifall de skulle ramla över husen!

  

 

 

             Solen är vass nuförtiden!

 

 

                                   Hejsvejs!!! 

ANNONS
Av Gun-Britt Svensson - 10 februari 2017 15:58

Hejsan!! I tisdags var jag ute och gick och tog en runda ner på Norra Backa. Leif har skjutsat runt mig och hämtat mig från alla hembesök jag haft så jag vill göra han lite glad idag. Vet att hans eltandborste är på upphällningen så det blev en Oral-B till honom, en blå sådan. Dagen efter köpte jag en till mig också fast en rosa, hade ju tänkt vänta ett tag men min sluta fungera!!     

 Ja visst man kan skratta åt det faktiskt, så precis att den strejkade dagen efter.

 

 

 

                               En sån fick Leffe

 

 

 

              Det här blev min så vi kan skjilja på dem.

 

Vilken skillnad det var idag då jag borsta med den då laddningen var klar!! Som natt & dag!!

   Idag har jag inte varit ut och promenerat hoppar över det idag.

 

                                        Hejsvejs!!

 

 

 

 

Av Gun-Britt Svensson - 6 februari 2017 00:00

Hejsan!! Nu tror jag nog att jag vill visa er lite vad som händer hemma här. Leif vill ju ha nåt att hålla på med så nog fin s det att göra! Men vi ska hushålla lite med arbetet och krafterna. Nu vilar vi ett tag sen tar vi nåt annat. Jag vet redan nästa projekt.     

   Igår hade vi besök av Inger & Lennart på fika och de tyckte vi fint i köket. Som tur va så hade jag bakat en Toscakaka annars brukar det vara ganska dåligt med fikabröd hemma här. Ska ta mig i kragen och baka lite bullar som är bra att ta fram om det dyker upp någon. Nu när jag har så nära till Assistenten. 

 

                      Nya skåpet i köket där jag förvarar mina köksmaskiner det har jag längtat efter länge!!


Sen igår 4/2 var jag och Susanne till Lugnet i Falun jag hade blivit bjuden av fam B på Jonas Gardell 30 åriga föreställning det var ju alla tiders bra!!! Vi skrattade så tårarna trilla!! Han är ju för knasig.   

 

                                        Innan Jonas Gardell gjorde entré då han poppade upp ur en trälåda! 

 

                                      Lite olika klipp som Susanne fotade, min telefon ville inte typiskt!!


Det var fyllt till sista bänk. Jag såg ingen jag kände det brukar man ju alltid men Susanne kände ett par som var där. Då vi åkte hem hade det kommit lite blötsnö men det gick fint att köra. 

  Idag tog jag en promenad till Ica Maxi för lite komplettering i kylen så blev det också en ny skurhink.


                                                                   Hejsvejs!!
 

Av Gun-Britt Svensson - 31 januari 2017 19:56

Godmorgon! I morse var jag trött det känns att se efter lillgossen. Fast det bara var minstingen denna gång men då  får man hålla ett vakande öga hela tiden för han är nyfiken i en strut!! Fast säger man till lyssnar han på mig och tar mig på orden   Men roligt är det!!

 Leif har hållt på att greja hemma här så det har ju varit spännande fast han tycker Leif är dålig att stänga dörrar efter sig!

     Det är inte klokt va han är noga med att stänga och säger till mig "LÅS" inget fusk här inte för han gör en koll för säkerhetsskull. En riktig pajas är det, alltid glad och skrattar så roligt få låna gossen!! Det tycker både Leif och jag!!

   

 

              Ville stå vid diskbänken och käka banan.

 

 

          Ska bara känna om du låst dörren Farmor!

 

                                     Hejsvejs!!

 

 

Av Gun-Britt Svensson - 29 januari 2017 18:58

Hejsan!! Ja det är lite snö ute men inte så kallt närmare bestämt 0,8+. Leif tittar på TV då det är mycket sport för honom att kika på. Jag ska väl sätta mig där lite senare.

    Det var längesedan jag skrev nu det har väl inte hänt så mycket att skriva om tycker jag. Jo en stor händelse är på G igen Fam B ska få tillökning som tittar fram till midsommar. Då blir jag Farmor för fjärde gången!! Peter sa en gång till mig att nog ville han se till att hans barn fick syskon för det behöver man!! Jag kan hålla med om det idag   ! Jag själv har ju fyra syskon och det har ju varit bra många gånger i mitt liv! Så det är bra att ni får många barn!!

     I morgon och på tisdag får jag & Leif rå om lillgossen då mamma Susanne börjar med sin praktik igen men den 1 februari tar Peter vid och är pappaledig flera veckor.

      Ska visa lite av köket hur det blev med nya färgen.

 

 

  Sen har det ochså blivit lite till men det visar jag inte för

  det får ni se vid senare tillfälle eller om du kommer hit.

 

 Har ju som vanligt varit i Hedemora VC och arbetat en eller två dagar/veckan.

     Fick ett julklapp från Landstinget som jag fick välja på 60 saker bl.a en Hotellövernattning i Sverige för 2 personer och det får det ju bli. Har inte bestämt var eller när ännu, detta räcker till 31/12-2017.

       Nu får det räcka med skrivande för denna gång!! 

 

                                       

 

                              Farmors lille plutt!!

 

 

                                      Hejdå!!!

 

 

       

Av Gun-Britt Svensson - 7 januari 2017 00:58

Hejsan! Vilken kyla det blev det bara smällde till    den 4:de började temperaturen sjunka och den 5:de var det nere på - 22,4 g kallt!! På nyårsafton var det ju +9 grader varmt  ute och grönt, va det svänger?!! När Peter hämtade Astrid hade han varit ute och arbetat hela dagen så bastun väntade på honom därhemma!! Det kan nog va skönt efter en sån dag!! 

       Jag och Leif är bortbjudna på räkafton hos våra grannar på lördag 7/1 det ska bli trevligt! Skönt när det är så nära så man slipper ta bilen! 

 

 

 

                                               Hejsvejs!!

 

 

 

       

 

Av Gun-Britt Svensson - 5 januari 2017 22:40

Hej på er!! Astrid har varit på oss ett flertal gånger för hon har velat sova över hos oss. Det har inte passat förut då det varit annat i vägen.  Men nu när de hade jullov så tyckte jag det var ett bra tillfälle!

     Astrid kom med sin pappa den 3/1  samtidigt då han åkte till jobbet 07.00 så 06.45 knackade hon på dörren. Peter hejade bara och drog vidare önskade trevliga dagar!!   Det vet jag det blir, Vilgot får komma lite senare en annan gång.    Jag och Astrid tog en promenad till ICA Maxi första dagen och handlade lite smått och gott också bara för att få komma ut att få lite frisk luft! Igår den 4/1 följde hon med mig till frissan och stannade så snällt där medans jag blonderade slingor och klippte mig lite. Tone "frissan" tyckte hon var en tålig flicka så vi blev bjudna på fika båda två medans min blekning skulle verka. Jag blev riktigt nöjd med slingorna!! 

     Igår efter frissan bjöd jag Astrid och Leif på IKEA på mat, jag och Astrid åt kyckling och Leif tog spätta.  

       Det har varit så roligt att ha fått rå om Astrid hon är alltid så snäll och go!!

   Peter kom idag och hämtade tösen och det blev så tyst då hon åkte hem! Trevligt med en liten tjej i huset!!

 

                                        

     Det var några år sedan det här kortet togs på Astrid 

 

                                      Hejsvejs!!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se