farmorheladan

Senaste inläggen

Av Gun-Britt Svensson - 20 april 2017 21:49

Hejsan! Idag på f.m hade vi kommit överens om att Susanne  och barnen skulle komma en stund. Nu har det blivit svårt komma ner till fötterna för Susanne så jag har lovat henne lite fovård.

 

 

     Kan vara lite skönt med fotvård då magen är så stor!

 

Leif passade lillgossen då vi var upptagna och han är ju för festlig! Ville absolut dammsuga övervåningen så det gjorde han väl då i ett rum     

     Imorgon ska jag träffa min väninna Monica på Almas café det ska blir trevligt tycker jag!

     

                                     Hejsvejs!! 

 

 

ANNONS
Av Gun-Britt Svensson - 19 april 2017 17:44

Hejsan!! Idag så fyller Lennart (min svåger) år så vi cyklade hem till dem en stund. Solen skiner   så det är riktigt skönt ute idag! Blåser lite kanske men inte så mycket som det har gjort. Vi åkte in på en blomsteraffär först som fick plantera två violer i en kruka till honom, som de kan ha ute på bordet om de vill. 

      Inger hade bakat till idag bullar och en cheascake (stavas det så mån tro?) Jättegott va det!!   

 

 

Lennart och Inger på promenad i Vattenparken 2016 (snott kortet av syrran)

 

      Efter en stund så kom Monica också hon hade varit hos Bellman (hästen) det var så trevligt få träffa henne också det var ju ett tag sedan!

  

 

                    Monica i stallet med sin Bellman!!

 

                                    Tjingeling!! 

ANNONS
Av Gun-Britt Svensson - 15 april 2017 15:50

Hejsan!! Solen skiner idag och det är för en gång skull  vindstilla så jag och Leif tog en cykeltur. Det var så skönt att komma ut en sväng. Vi cyklade ner mot Gylle och förbi där mamma en gång bott på Linåkersvägen 17 B. Så inne i hennes fd bostad satt det fullt med folk runt köksbordet och åt kanske en påsklunch? Lite konstig var det allt då vi inte stannade till och gick in.   Men det är ju tidens gång alla skola vi den........

   Igår var vi hem till Fam B och hälsade på, det är lika trevligt varje gång! Barnen fick ett varsitt ägg med en slant i för godis är inte lönt då de är så allergiska.

    Hade tänkt åkt till stugan men det är för kallt tycker att det ska vara lite varmare väder först!   

 

 

Lilla Gilbus som är så fin och nyklippt i håret

 

  Fast aj aj aj det blev visst lite tröjan ut och in! Ha ha ha

 

Han trixar och provar själv sa Susanne!

 

                                      Hejsvejs!!!

 

     

      

Av Gun-Britt Svensson - 6 april 2017 19:00

Hejsan!! Idag har jag varit i Hedemora och jobbat igen, det blev en lång dag! Trött då jag sätter mig på bussen kl 17.05 men så skönt slå sig ner koppla av och sätta fast säkerhetsbältet! Skulle inte vilja åka utan s-bälte numera, det gjorde man ju jämnt förr.

      Kommer ihåg hur barnen satt i bilarna! rent bedrövligt!!   Men det var så då, sen var det ju inte sån trafik som det är nu och inte såna hastigheter heller. Barnen stod och tittade på trafiken mellan stolarna i baksätet?! Det skulle va idag det då alla barn sitter fast i varsin stol   .

 

 

 

           Då jag inväntade bussen idag vid hemresan.

 

 

Sådan bilstol hakades bara över ryggstödet!! Oftast placerad mellan stolarna så barnet hade fri sikt!! Trafiksäker?? NEJ!! Många gånger så röktes det i bilarna också stackars ungar!!

 

 

Dessa stolar används idag trafiksäker?JA! Rökfritt!

 

 

Kul tänka tillbaka hur det har varit tur att något blivit till det bättre!!

      Minns när jag och min vännina åkte på Språkresa till England 1969 då röktes det i flyget, (vi med).    

 

 

 

                                 Hejsvejs!!

 

 

 

Av Gun-Britt Svensson - 5 april 2017 20:00

Hejsan!! Såå härliga dagar är det nu med sol varje dag så det är bäst passa på vara ute man vet aldrig när det svänger!

   Leif har varit en tur till stugan (mån-ons) och jag var då hemma och tvätta resten av fönstren och tvätta och satt upp rent. Jag är lik min mamma på det viset, vill hellst vara hemma själv då jag gör sånt  

      Tog en cykeltur hem till Sundströms igår tis 4/4 Inger & jag tog då en liten promenad i solen   det var så skönt.

        De ska hälsa på sitt barnbarnsbarn snart som nyligen anlänt till världen! och då ska mormor med också och se på underverket förstås!!   

       Jag tog en cykeltur idag till "Sussies skattkista" men där fans då inget spännande alls, men skönt att vara ute och röra på sig.

 

 

Hoppsan tryckte visst på fel knapp?

 

 

                                           Hejsvejs!!


 

       

    

Av Gun-Britt Svensson - 31 mars 2017 18:44

Hejsvejs!! Har varit ganska fullt upp denna vecka för mig. Lite av varje har det varit två dagar i Hedemora VC och nåt hembesök. Leifs syster tittade in en dag efter jobbet det var trevligt att träffas och prata en stund.

    Idag har Elisabeth hälsat på kul prata gamla goa minnen.

      Passade på så hon tog Bltr på mig 150/80 helt OK sen testade jag på henne 115/65 lågtryckare, men det är ju bättre än tvärs om, som tur är ingen yrsel i allafall sa hon    Leif ville vara med på ett hörn så jag testade på honom också 135/70 som vanligt var detsom en ung pojk   !!

     Vi måste börja ses lite oftare kom vi överens om för nu har hon dragit ner på arbetstid till 60%   

    Skönt med helg och så blir det Lets dance som vi kan kika på, få se vem som åker ut. Jag ser fram emot Stina Wolter i kväll få se va hon ska visa upp!

 

 

             Den dansanta mulliga gulliga damen!!

 

                                   Hejsvejs!!!

Av Gun-Britt Svensson - 24 mars 2017 21:16

Hejsan!! Solen skiner varje dag så det är skönt att vara ute och promenera eller ta en cykeltur. Men jag längtar bara att allt grus ska sopas bort från cykelbanorna 0ch trottoarer.

 

 

Sopbil (lånad bild.)

 

Tittar just nu på Lets dance men synd nog missade jag Stina Wolter får väl titta på reprisen imorgon. De är sååå duktiga och dansa!!

      Idag 25/3 cyklade vi hem till Inger & Lennart på f.m och då svängde vi in på Lidl och köpte en smarrig wienerkaka med oss och ett valnötsbröd till oss som är sååå mumsigt!! De skullle hem till sin dotter och äta våfflor till kl 16.00

   Jag tror man får börja handla på Lidl nu när alla andra mataffärer börjar bli så dyra! Det märks när man ska betala det blir bara dyrare och dyrare och vi köper ju nästan (samma lika) jämt!  Lidl har mycket bra varor idag om man jämför mot i början de öppnade. Vi har varit kunder på Willys i många år. Vore intressant göra en jämförelse.

  

 

Nybakat gott bröd på Lidl och billigt!

 

Det var så blåsigt idag då vi cyklade till Sundströms men på hemvägen kom blåsten i ryggen så då gick det lätt!

 

                                  Hejsvejs!!  

 

Av Gun-Britt Svensson - 10 mars 2017 18:56

Hejsan!!     Igår 9/3 reste jag och min väninna till Uppsala som vi hade bestämt för en tid sedan. Lite tidigt som omväxling vi får se hur det är. Vi tog som vanligt tåget som går kl 07.52 från Borlänge som vi förbeställer, men bestämmer oss där när vi ska resa hem.

     Det blir ju förstås en dagstur något annat har vi ännu aldrig funderat på.

     Jag hade väl inte något särskilt som jag var ute efter nya jeans är kanske bra om jag hittar. Vore bra att få köpa några par. Vi fastnade för en Butik "Flash"där fanns det ju mycket att titta på och prova riktigt snygga och prisvärda plagg! Där blev det också 3 par jeans För oss båda så sköna!! Den butiken finns ju på Kupolen också så det blir väl att gå en runda där ibland! 

 

 

  Som ni ser blev det blå, svarta & beiga brallor precis som jag tänkt mig! 

 

 

 Efter allt spring så gick vi på en restaurang och åt. Det blev inte så märkvärdigt denna gång, Svensk husmanskost kålpudding med rårörda lingon potatis och sås och lättöl till det.   Ja det va riktigt gott!!

 Vi kom hem cirka kl 18.00 efter en lång dag så det va så skönt att vara hemma igen sätta sig ner i TV-soffan   och koppla av!!

 

                                   Hejsvejs!! 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se