farmorheladan

Senaste inläggen

Av Gun-Britt Svensson - Tisdag 31 jan 19:56

Godmorgon! I morse var jag trött det känns att se efter lillgossen. Fast det bara var minstingen denna gång men då  får man hålla ett vakande öga hela tiden för han är nyfiken i en strut!! Fast säger man till lyssnar han på mig och tar mig på orden   Men roligt är det!!

 Leif har hållt på att greja hemma här så det har ju varit spännande fast han tycker Leif är dålig att stänga dörrar efter sig!

     Det är inte klokt va han är noga med att stänga och säger till mig "LÅS" inget fusk här inte för han gör en koll för säkerhetsskull. En riktig pajas är det, alltid glad och skrattar så roligt få låna gossen!! Det tycker både Leif och jag!!

   

 

              Ville stå vid diskbänken och käka banan.

 

 

          Ska bara känna om du låst dörren Farmor!

 

                                     Hejsvejs!!

 

 

ANNONS
Av Gun-Britt Svensson - Söndag 29 jan 18:58

Hejsan!! Ja det är lite snö ute men inte så kallt närmare bestämt 0,8+. Leif tittar på TV då det är mycket sport för honom att kika på. Jag ska väl sätta mig där lite senare.

    Det var längesedan jag skrev nu det har väl inte hänt så mycket att skriva om tycker jag. Jo en stor händelse är på G igen Fam B ska få tillökning som tittar fram till midsommar. Då blir jag Farmor för fjärde gången!! Peter sa en gång till mig att nog ville han se till att hans barn fick syskon för det behöver man!! Jag kan hålla med om det idag   ! Jag själv har ju fyra syskon och det har ju varit bra många gånger i mitt liv! Så det är bra att ni får många barn!!

     I morgon och på tisdag får jag & Leif rå om lillgossen då mamma Susanne börjar med sin praktik igen men den 1 februari tar Peter vid och är pappaledig flera veckor.

      Ska visa lite av köket hur det blev med nya färgen.

 

 

  Sen har det ochså blivit lite till men det visar jag inte för

  det får ni se vid senare tillfälle eller om du kommer hit.

 

 Har ju som vanligt varit i Hedemora VC och arbetat en eller två dagar/veckan.

     Fick ett julklapp från Landstinget som jag fick välja på 60 saker bl.a en Hotellövernattning i Sverige för 2 personer och det får det ju bli. Har inte bestämt var eller när ännu, detta räcker till 31/12-2017.

       Nu får det räcka med skrivande för denna gång!! 

 

                                       

 

                              Farmors lille plutt!!

 

 

                                      Hejdå!!!

 

 

       

ANNONS
Av Gun-Britt Svensson - Lördag 7 jan 00:58

Hejsan! Vilken kyla det blev det bara smällde till    den 4:de började temperaturen sjunka och den 5:de var det nere på - 22,4 g kallt!! På nyårsafton var det ju +9 grader varmt  ute och grönt, va det svänger?!! När Peter hämtade Astrid hade han varit ute och arbetat hela dagen så bastun väntade på honom därhemma!! Det kan nog va skönt efter en sån dag!! 

       Jag och Leif är bortbjudna på räkafton hos våra grannar på lördag 7/1 det ska bli trevligt! Skönt när det är så nära så man slipper ta bilen! 

 

 

 

                                               Hejsvejs!!

 

 

 

       

 

Av Gun-Britt Svensson - Torsdag 5 jan 22:40

Hej på er!! Astrid har varit på oss ett flertal gånger för hon har velat sova över hos oss. Det har inte passat förut då det varit annat i vägen.  Men nu när de hade jullov så tyckte jag det var ett bra tillfälle!

     Astrid kom med sin pappa den 3/1  samtidigt då han åkte till jobbet 07.00 så 06.45 knackade hon på dörren. Peter hejade bara och drog vidare önskade trevliga dagar!!   Det vet jag det blir, Vilgot får komma lite senare en annan gång.    Jag och Astrid tog en promenad till ICA Maxi första dagen och handlade lite smått och gott också bara för att få komma ut att få lite frisk luft! Igår den 4/1 följde hon med mig till frissan och stannade så snällt där medans jag blonderade slingor och klippte mig lite. Tone "frissan" tyckte hon var en tålig flicka så vi blev bjudna på fika båda två medans min blekning skulle verka. Jag blev riktigt nöjd med slingorna!! 

     Igår efter frissan bjöd jag Astrid och Leif på IKEA på mat, jag och Astrid åt kyckling och Leif tog spätta.  

       Det har varit så roligt att ha fått rå om Astrid hon är alltid så snäll och go!!

   Peter kom idag och hämtade tösen och det blev så tyst då hon åkte hem! Trevligt med en liten tjej i huset!!

 

                                        

     Det var några år sedan det här kortet togs på Astrid 

 

                                      Hejsvejs!!

Av Gun-Britt Svensson - Söndag 1 jan 12:55

Hejsan!! Igår var vi bjudna till min bror och svägerska till deras hus på berget! Vi varvar med varandrar så det blev deras tur i år! Monica var ledig så hon ville följa med och fira in nya året med oss och det tyckte alla bara var trevligt!!   

    Hade bestämt att Sundströms hämtade oss så vi är där till cirka kl 17.30 Det var bart och fint efter vägarna, inte som det har kunnat varit något år förr då man inte nästan tagit sig fram för snö och halka!!

      Karl-Erik kom ut på gården då han hörde vi kom och det var machaller på båda sidor om vägen riktigt fint!! Fram på tomten lyste det upp med lampor så det det blev så ljust och fint! 

 De bjöd på välkomstdrink som smakade så gott   !!

     Förrätten var mycket goda räkor på brödskiva.

Varmrätten var fläskfilé och helstekt potatis med god sås och till det grönsaker.

Dessert glass med bär allt smakade jättegott!!

     Inger hade bakat en toscakaka till kaffet med kardemummasmak som var mycket god!!

     Det var 9 grader varmt ute på kvällen va är det för vinter?? Men det skulle komma kyla nu enligt väderleksrapporten.

 

 

                               Min syster & Jag

 

                                   Jag & Leif

 

                                         Min Bror

 

                            Min systerdotter Monica

 

 Vi var hemma igen vid  cirka 01.30 efter en mycket trevlig nyårskväll med mycket skratt!! Alla hade något skoj att berätta som hänt genon åren!! Så vi skrattade in det nya året!!

 

                                  God Fortsättning!!

                             

 

 

 

Av Gun-Britt Svensson - 27 december 2016 16:54

Hej på er!! Idag är det den 27/12 och jag var ner till Lindex och bytte en pyamas till större strl till Gilbus, det var det enda klappen som blev felköp annars blev allt jättebra! Får vi tro, det såg då så ut i alla fall. "En gör så gött en kan" när man vill fantasin ska infinna sig kan det va svårt!!

    Vi var bjudna till Boströms på Julafton och vi skulle sova över där också. Ola hade varit dit en sväng innan vi kom och gett barnen julklappar men skulle vidare till sin mamma efter det. När vi kom blev barnen såå glada  när de såg alla paketen och hade nog velat börja öppna direkt!

    Men vi fikade lite och Susanne var i full gång med maten så det skulle bli klart så vi skulle hinna äta före "Kalle & hans vänner". Allt blev klart precis enligt tidspaneringen!

        Vi gick ner en våning och det stod inte på förän Tomten knackade på Altandörren där nere. Då fick lille Gilbus 2 år stora ögon när vi släppte in den "gamle farbron". Han var lite avvaktande men inte rädd så det va riktigt kul att se hur han reagerade.

       Hela kvällen ville han berätta och peka, att Tomten är där ute!!  

               Det här är Annandagjul.

 

      Vi  som sagt låg kvar åt frukost stannade en stund och åkte sedan hem. Vi åkte in på Willys och kompliterade lite till Annandagen för då blir det en Julafton till hemma hos mig & Leif. Det ska bjudas på Lutfisk & potatis köttbular & prinskorvar lite smått ägghalvor god röra med mycket räkor och Rökt lax, gravad lax och Lennarts goda Gravlaxsås! Fika förstås.

       Sedan kom Peter m familj och OLa och Grim Catarina hade influensa synd nog så hon kunde inte komma! Småpojkarna hade så skoj med bilarna de fick i paketen som var lite uträkning! Vilgot en radiostyrd bil,  Astrid lite avundsjud tyckte det verkade kul!! Men hon blev inte utan! 

 

                  Vår jul har varit riktigt trevlig!!  

 

                                     Hejsvejs!!!   

 

Av Gun-Britt Svensson - 19 december 2016 00:51

Hejsan! Jag och Leif har varit ute och köpt julklappar tillsammans och var för sig också. Det är mycket att stå i så här före julen. Men det är svårt med fantasin nuförtiden tycker jag! Förr kunde jag komma på lite "fiffiga" klappar men nu är det trögt tycker jag! Har pyntat och slagit in alla paketen men upptäckte nu att två till ska slås in. Bakat saffransbullar och längder. 

 


 


Sen har vi varit i Östermalmskyrkan och tittat på Luciafirande i Astrids klass. Det var så fint de är så duktiga att sjunga så många fina sånger. Här ett litet smakprov.

 

 

 

Astrid på Luciafirande i kyrkan.

 

 

 


                               Skymning!

 

Snön ligger kvar men det har töat bort en del får hoppas att det får stanna över julen så det blir lite stämning! 

 

                                                   Natti Natti!!

 

 

 

 

Av Gun-Britt Svensson - 10 december 2016 12:28

Hejsan!! Blev inbjuden till årets julfest i Hedemora som jag hoppat in och jobbat lite sista tiden. Har ju varit med förut varje år då jag var anställd. I år var det Undersköterskorna som höll i allt med mat och underhållning. Brukar varva yrkesgrupper jag och Marianne var alltid med uskorna för vi kunde ju inte vara själva.    

   Vid ankomst bjöds på Glögg och Bål till det mycket snacks som stod uppdukat på bordet. Då alla kommit satte vi oss till bords.

De hade beställt kallskuren tallrik till oss alla. 


       

    På den var det lite sill, gravlax, rödbetssallad, legymlallad, currysås, skinka, rostbiff, 2 råa prinskorvar, 2 skivor korv, en liten kokt kall potatis allt på en bädd av salladsblad. Jag drack endast julmust till maten.

     Vi blev 24 st av dessa endast 2 män. Vi skojade och sa att det kommit 2 tuppar i en hönsgård! (Det var nog inte så långt från sanningen.)       

     Sen blev det tipspromenad och det var frågor om vad vi trodde personalen gjort tidigare eller hade för mera utblildning eller om någon hoppat bungyjump eller jobbat som  kock eller konditor t.e.x.? Svåra frågor för oss alla. Vi fick gå en och en runt och leta 10 frågor. Eftersom jag inte är tillsammans med dem så mycket nuförtiden så går mycket information mig förbi. Så tre rätt skrapade jag ihop. Hade ju inte trott på någon vinst.

      Efter det fick vi smaka på en ljuvligt god kolatårta till kaffet som en undersköterska bakat som var Konditor innan hon kom in i vården! Tårtan var bäst helt klart!   

     Ett år hade de beställt varm mat som matfirman körde fram i stora frigolitboxar och de höll värmen jättebra! Vet inte varför det inte blev så i år. Sen kom de också tillbaka och hämta då vi ringde riktigt bra. 

      Sen var det dags för julklappsutdelning jag hade köpt 3 handdukar på Hemtex som sköterskan mittemot mig fick och jag fick 2 fina jullyktor.

      

                           Lyktorna va jättefina!!


      Det blev mycket musik, för Carola hade högtalare till sin mobil. Dans också då det blev en bra låt. Kunde inte sitta still då det blev gamla godingar. Men Carola körde om och om igen den tog aldrig slut men det gjorde jag!

     Sen ringde jag Leif och så kom han och hämtade mig han knackade på dörren KOM IN det är fest sa tjejerna till honom men det ville inte Leif, vi skulle åkte hem inget mera fest i kväll.

                                      

Jag kramade om alla och tackade uskorna för en trevlig fest och sa till alla vi syns nästa år igen för nu ska jag vara julledig. 

 

     "Ps vi spelade Ulf Lundells gamla goding "Snön faller och vi med den" och idag var det som ett julkort ute!!Ds   

 

                                       GOD JUL!!

          

Presentation


Farmorheladan

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ farmorheladan med Blogkeen
Följ farmorheladan med Bloglovin'

bloggar jag följer


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se