farmorheladan

Senaste inläggen

Av Gun-Britt Svensson - Torsdag 19 mars 23:21

Hejsan!! Härligt vårväder med solsken. Tog min första cykeltur på länge det var så skönt. Har ju fortfarande ont i vänster underarm men det gick fint att cykla.
Lovat Monica F titta till hennes katt i morgon em för hon reser bort över dagen, så jag skulle hämta nyckeln idag.
Vi har ätit hamburgare idag det smakade riktigt gott!
Det är bara om Corona på TV & radio nu, vi följer med allt nytt som kommer fram. Vi får vara försiktiga!!
                                                  

                                                 HEJSVEJS


ANNONS
Av Gun-Britt Svensson - Torsdag 12 mars 00:41

Hejsan! Trist att inte man kan röra sig som man vill tycker vi. Idag blev första Corona-fallet konstaterat i Dalarna. Det ökar för varje dag runt om i Sverige och första dödsfallet meddelades idag också. Hur ska det sluta??
Ska besöka sjukgymnast och tandläkaren imorgon det är ju sånt jag vill sköta.
Monica F hälsade på idag efter sitt arbete så det blir ju mycket snack om viruset som härjar nu runt om i Världen.


                                      Hejdå!!

ANNONS
Av Gun-Britt Svensson - Tisdag 10 mars 01:47

Hejsan! Äntligen så har det börjat vända sakta men säkert med ryggvärken, men min vänstra arm tar det längre tid den gör ff ont. Lite ont i halsen har jag nu men känner mig inte sjuk. Kan det vara att jag snarkar? Har fuskat en del med min C-PAP sista veckorna.
Fast det jag är mest glad för är att ryggen är mycket bättre jag kan röra mig som förut! Det är lycka!!


                                                  HEJSVEJS!!

Av Gun-Britt Svensson - Onsdag 26 feb 00:49

Hejsan! Ömmar rejält i vänster armen och mycket ont i ryggen måste ta värktabletter 2 till 3 ggr om dagen, vaknar ibland även nattetid.
Kontaktade VC som jag tillhör igår men sköterskan sa bara att det tar lång tid innan värken klingar av. Vilken tröst? (Hoppas magen håller för alla tabletter jag stoppar i mig!!
I går måndag var vi hembjudna till Leifs syster Ulla på mat det va så gott!! Hon är så duktig med mat, men så har hon ju haft det som arbete i alla år.
Idag tisdag tittade Monica F förbi med nyckeln det var ju hon som skött om blommor & post då vi var bortresta. Kul sitta och prata en stund och visa kort från resan vi varit på.
                                                  
                                               
                                              HEJSVEJS!!

Av Gun-Britt Svensson - Söndag 23 feb 12:11

Hejsan! Varit på Kanarieöarna i 2 veckor så nu ska jag göra en liten resumè av resan, och visa lite bilder. Vi reste den 7/2 med två av våra vänner. Resan ner gick fint lite sura flygvärdinnor annars allt väl. När vi anlände hotellet fick vi bo på våning 2 och det godtog vi inte så vi skulle få byta på måndag. Ok det blir bra.

      Det blev på åttonde våningen med strålande utsikt!! Varit ute och promenerat en hel del ätit god mat så gott som varje kväll.

    Finns ett ställe som heter Red Cow där de visas svensk TV och vi såg ju då skidor som var aktuellt då det blev sååå spännande och extra kul! Träffade där en man som drev en Vårdcentral med svensktalande personal. Han var en eldsjäl där nere bott där i många år jättetrevlig, blev rekomenderad följa med på en resa med Turistkyrkan som går varje tisdag "Kulturresan". Så blev det den 18/2, riktigt bra!

Det bar upp i bergen och vi besökte en ung kvinna som bodde i en grotta med alla moderniteter, just den dagen hängde det nytättat på strecket. Så fågeln i bur som ni ser är väl hennes kompis.   Det syns en ny grotta som håller på att ta form hennes bror ska snars flytta in. Till saken är att deras släkt har bott i grottor i generationer.  

                                                                     

 På gatan med jämna avstånd kom dessa lekande barn av sten. 1, Fotboll, 2, hoppa bock, 3, rullskriskor, 4, Spela kula, 5, ringlek, 6, tafatt. Det fanns flera också riktigt fina det var i gamla delen av Las Palmas.

 Det var en fin utflykt och med god mat i en grottliknande restaurang inne i berget som ni också ser utifrån.

            Som tur var så kom vi hem precis innan det blev sandstorm men det var inte mer heller. Två veckor det är alldeles lagom då längtar vi hem!

 

                                                                                                      Hejsvejs!!

Av Gun-Britt Svensson - Onsdag 5 feb 16:13

Hejsan! Promenerade ner på stan idag då jag hade tid hos en sjukgymnast kl 09.00 så jag steg upp tidigt i morse för att göra mig redo. Tog inga värktabletter på morgonen som jag annars måste göra för att komma igång.

     Träffade en man i övre medelåldern skulle jag tro som jag kände förtroende för! Blev undersökt efter han tog min anamnes för att han skulle få en uppfattning om min situation.

      Fick lägga mig på britsen och nästan direkt lokaliserade han min smärta va den kom ifrån!! Jag skrek rakt ut. Du kan ha fått en kotfraktur eller kotkompression i 3-4 kotan i ländryggen, troligen en spricka. Han rekommenderade ryggkorsett som håller i ryggen. När jag gick därifrån kände jag mig nöjd tyckte han var bra!!

      Då jag kom hem var frukosten precis färdig så vi fick äta tillsammans. Sedan åkte vi ner till Hjälpmedelscentralen i Borlänge och köpte ryggkorsetten 565:- det var det värt för det känns så skönt.

 

   

                                                  

                                                Hejdå!!
                                                  
                                             

    

Av Gun-Britt Svensson - Söndag 2 feb 23:23

Hejsan. Idag blev vi hämtade av Ola, Grim & Catarina för det var en innestående Fars dags present som väntade.
Solen sken och några grader varmt ute som det vore vår.? Det är konstigt att vi haft varmgrader nästan hela "vintern" allafall vintermånader.
Vi åkte till Dalecarlia i Tällberg där vi skulle äta Brunch. Det fanns en massa gott att smaka på så mätta och belåtna det blev vi.

Jag tittade in i ett rum som var så fint man kunde se hur människorna hade det förr i tiden, så visst är det bra idag.
En mycket trevlig söndag!!

                                                    Hejdå!


Av Gun-Britt Svensson - Onsdag 29 jan 11:22

Hejsan! Idag duggregnar det lite grann och tidigt i morse var det isigt på vägarna som hade tunnt med puder av snö. Jag var uppe tidigt idag för kl 08.00 skulle jag träffa läkaren på Vårdcentralen. Min rygg blir inte bättre snarare tvärs om jag har sååå ont!! Han undersökte mig noga och sen skulle jag få gå hos sjukgymnast och mera värktabletter så klart. Han tyckte också det va lika bra med en rtg över ländrygg & höft eftersom jag ramlade förut. Känner mig riktigt nöjd med besöket idag! Hoppas jag blir bättre snart trist gå så här!!

                                           
                                                         Hejdå!!

     

Presentation


Farmorheladan

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ farmorheladan med Blogkeen
Följ farmorheladan med Bloglovin'

bloggar jag följer


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se