farmorheladan

Senaste inläggen

Av Gun-Britt Svensson - 19 november 2016 01:23

Hejsan! Va detta år har gått fort tycker jag det är ju snart till ändå. 

Det är så varm ute snön har smält bort på vägarna så det är ingen risk för halka! Fast min trevliga busskompis hon är välförsedd med ordentliga spikskor ifall.... olyckan är framme! Ja det är en härlig tjej har kännt henne sedan 2005 då jag började arbeta på Hedemora VC. 

      Våra grannar ska snart flytta det blir till nästa månad, det blir spännande att träffa dom nya som kommer efter! Nu ska jag avsluta mitt skrivande för denna gång! 

 

   

 

                                                Hejsvejs!!!

 

 

 

 

 

 

                                             

 

ANNONS
Av Gun-Britt Svensson - 14 november 2016 01:08

 

Hejsan!! Leif brukar alltid fixa frukost men för ordningens skull ska väl jag ta mig ner före honom då det är Fars Dag. När allt var klart i köket hörde jag honom däruppe så jag ropade Godmorgon!! Jag kommer ner du behöver inte bära upp tyckte Leif, för det är faktiskt ganska obekvämt käka frukost i sängen! 

 

    

 

       Igår fick jag hjälp av Susanne med min skrivare och så har jag beställt nya färgpatroner till den som kommer till veckan. Så nu går det att skriva ut igen! Susanne fick besök av sin syster och lilla Olivia idag det blir roligt för barnen då moster stannar några dagar!

      Så knackade det på dörren och Leif öppnade och utanför stärkande Cattis som vill gratta honom på Fars Dag. Hon stannade på fika och det var så trevligt att få en pratstund. 

       Imorgon ska jag frosta av frysen för det är dags nu för det har samlats en del is som jag vill få bort! När det är klart då känns det jätteskönt! 

       

         

                                           Hejdå!!        

 

 

ANNONS
Av Gun-Britt Svensson - 11 november 2016 19:23

Hejsan! Leif skjutsar mig till Norra Backa idag för jag har en del att uträtta. Börjar med Elgiganten sen ÖoB därefter går jag över till Kupolen för att köpa Almenackor för 2017. Det blev ganska tungt att bära så jag stannade till en stund och väntade in Handelsbussen. Hade sån tur så jag behövde bara  vänta cirka 5 minuter.

     Då jag kom ner på stan tyckte jag det var lika bra att gå till frissan och klippa mig, jag gick på City saxen varit kund där i många år. Började hos en annan som omväxling ett tag men återvände hit igen tycker nog det är bäst i alla fall! Salongen  är på stan och jag bor ju på stan så det är ju väldigt smidigt för mig komma dit! 

  

 

 

Sommarbild på bussen som tyvärr kanske dras in till årsskiftet!! Mycket trist!!!

 

En sångare har gått ur tiden som hade så ljuvlig röst (speciell) och musiken skön lyssna till!!

 

 

              Leonard Cohen! RIP

 

 

                                     Hejsvejs!!!!        

Av Gun-Britt Svensson - 7 november 2016 14:59

Hejsan!! Kallt och ruggigt idag också har inte varit ut men kände det då jag gick ut i förådet. Väntar med promenad då förskylningen inte vill släppa taget! Nu får det räcka tycker jag!! Man blir så utan krafter när man går med sånt här "skit" i kroppen så länge!!

     Hoppas bara Leffe klarar sig men det tror jag för nu är är nog smittorisken förbi. Ska ta influencavacc. så fort detta är över. Leif tar sprutan nästa vecka. Leif lyssnar på en ljudbok just nu så det passar bra att skriva några rader.

 

   

 

         Har tagit sprutan i alla år lika bra att fortsätta.

 

                                      Hejsvejs!!

    

 

   

    

Av Gun-Britt Svensson - 5 november 2016 19:08

Hejsan!! Tillbaka till verkligheten igen! Kom hem igår kväll och det kändes lugnt och skönt på kvällen framför TV-soffan bara jag och gubben! Nickade till ibland då det blev för tyst det har ju varit full rulle de senaste 7 veckorna för min del.

      Åkte och handlade på Willys på e.m och efteråt tog vi en tur till kyrkogården för att titta på alla ljusen, men va blåsigt det var. Tände också ett litet med lock då det brann så fint redan i lyktan.

 Det blåste kallt och yrde snö på Tunaslätta idag så vi blev inte kvar lång stund.

 

 

 

                                     Trevlig Helg!                                    

    

  

 

                

Av Gun-Britt Svensson - 3 november 2016 22:41

Hejsan!! Nu är det vinter igen med allt va det innebär, snöskottning, halka och kyla! Visst är det också en vacker årstid men jag är sååå rädd för denna förbaskade halkan!! Har ramlat några gånger och gjort mig illa så jag blir lite feg efter det faktiskt. Har hållit mig på benen nu som tur är.  Astrid vill inte jag ska ut och rasta hundarna för det är alldeles för halt för dig farmor säger hon,    hon vill inte jag ska trilla!!  

      Gilbus och Vilgot  har varit och är förkyld mest Gilbus alla fall. Astrid har hållit sig frisk hela tiden fast det varit sånt snorande här hos Familjen B. 

    Astrid och Vilgot har varit ute och åkt pulka, snowboard och  skridskor idag och haft riktigt kul. Sen har de varit inne och lånat min surfplatta och spelat spel och tittat på barn-tv. 

      Sista kvällen med gänget i kväll måste erkänna att det känns en aning vemodigt att lämna Villan imorgon, har haft det bra här tror nog familjen kan säga detsamma. 

 


  Grabbarna kikade på mig när jag 

  fixade lite i köket. 

 

        

 

Lånar mammas stövlar det är jätteskoj! Han är en riktig pajas!! 

 

                                          Hej på er!!!

 

 

 

Av Gun-Britt Svensson - 1 november 2016 22:55

Hejsan! De varnade på radio & TV igår att det skulle bli snö i Dalarna! Men jag tänkte det kanske är i norra Dalom se men inte då!! Det har snöa hela dagen fast bara plasksnö!! Då vi slog upp ögonen morse och kikade ut var det rena julafton! Vilgot är uppe före oss andra som vanligt och han önskade att han fick gå ut genast!! Jag tyckte han skulle vänta  några timmar så han inte blir kall och frusen.

    Barnen var ute och rulla snögubbe längre fram på f.m men jag gick inte ut med Gilbus som inte mådde så, hosta och snuvig. 

 

 

                                           Så såg det ut efter allt snöandet idag blött och slaskigt!!!


                                                                             Natti Natti!! 

Av Gun-Britt Svensson - 30 oktober 2016 23:57

Hej på er!! Då var det söndag jag känner mig mycket bättre nu. Familjen B kom till Borlänge och gratulera mig och vi passade på göra likaså med Gilbus!! Lillpojken fick lite kastruller, vispar, frukter i tyg att leka med i sitt jättefina kök som han fått av sin mamma och pappa av mig och Leif fick han en bil och en slant. 

      Han blev så glad då han öppnade paketen och såg alla kastruller! Kanske en ny "Barfotaman" Ernst alltså! 

Sen var det min tur få paket först en bok "Kaninjägaren" har börjat  läsa spännande direkt! Sen ska jag och Susanne till Falun se Jonas Gardell den 4/2-2017 kl 19.30 glad överraskning! 

      När vi åkte  hem frågade Susanne om jag ville ha pizza, nejtack har nyss käkat står över. De handlar dem i Romme för han gör även pizzor så de kan äta tack vara att hans barn har samma besvär. 

       Åker vi åt det hållet kan vi väl köpa krans och åka till graven med på samma gång. Självklart blev det så! Så vi var till graven allesammans igår.Hade ju tänkt fråga dom ändå så nu gick det på samma vända!  

        Hundarna blev ju jätteglada när jag kom tillbaka igen! Hemma hos B har de haft storrensning över helgen som det behövs ibland man samlar ju på sig ett och annat. 

 

 

 

             

    Här är boken jag fick riktig nagelbitare!!!!

 

 

                                            Hejdå!!!

  

 

                                                     

                                                         

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se